Zapiekane jajka – idealne na śniadanie

jajeczne muffiny

Dziś mam dla was genialny przepis na zdrowe, białkowo-tłuszczowe śniadanie. Promotorką takich śniadań i największą ich zwolenniczką jest Anna Lewandowska. Stąd też przepis zainspirowany przepisem znanej trenerki. Dlaczego warto postawić na takie śniadania? Przede wszystkim dlatego, że zapewniają one sytość na bardzo długi czas. Poza tym, po takim śniadaniu czujemy się silniejsi i mamy więcej energii. Uczucie senności? Nie po śniadaniu białkowo-tłuszczowym! Na pewno wielu z was zna jajeczne muffiny. Dziś będzie maleńka ich odmiana. Zamiast muffin proponuję zapiekankę jajeczną z pomidorem, szpinakiem i bekonem. Robi się ją w prosty i szybki sposób. Efekt jest naprawdę fenomenalny!

Składniki:

– 4 jajka

– 3 plasterki dobrego boczku

– 1 pomidor

– garść świeżego szpinaku

– sól i pieprz do smaku

– 1 ząbek czosnku

– tymianek, bazylia

Sposób przygotowania:

Jajka wymieszać ze wszystkimi przeprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do foremek do zapiekania włożyć szpinak i kawałki pomidora, a także kawałeczki pokrojonego boczku. Całość zapiekać około 20 minut. Smacznego!!!

 

Oceń wpis!
[Total: 0 Average: 0]

Żaneta Jasina

Cześć, nazywam się Żaneta Jasina. Od 2013 piszę bloga jak zdrowo się odżywiać. Na blogu znajdziesz dziesiątki porad dotyczących zdrowego trybu życia. Oprócz zdrowego odżywiania interesuje się modą i bookscrapingiem. Moje motto: Zdrowo jedz, pij i żyj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.