Lekka kolacja – sałatka z tuńczykiem

lekka sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem to doskonała propozycja na kolację dla wszystkich dbających o linię. To także idealna propozycja dla osób odchudzających się. Warzywa zawarte w sałatce pozwalają uzupełnić braki witaminowe i dostarczają odpowiedniej ilości błonnika, który jest szalenie ważnym elementem naszego życia. Tuńczyk z kolei to świetne źródło białka i cennych kwasów omega 3 – zmniejsza poziom złego cholesterolu we krwi, zapobiega chorobom serca i chorobom układu krążenia.

Składniki na sałatkę:

– mix sałat

– puszka tuńczyka w sosie własnym

– pomidorki koktajlowe

– ciecierzyca z puszki

– czerwona cebula

– świeży zielony ogórek

– 2 ogórki małosolne

– odrobina oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy i przerzucamy do miski. Dodajemy mix sałat, pokrojone na kawałki pomidorki i ogórki. Cebulę siekamy i sparzamy. Dodajemy do sałatki. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i dorzucamy do miski. Całość dokładnie mieszamy i polewamy olejem rzepakowym. Raz jeszcze mieszamy i gotowe! Smacznego 🙂

Oceń wpis!
[Total: 0 Average: 0]

Żaneta Jasina

Cześć, nazywam się Żaneta Jasina. Od 2013 piszę bloga jak zdrowo się odżywiać. Na blogu znajdziesz dziesiątki porad dotyczących zdrowego trybu życia. Oprócz zdrowego odżywiania interesuje się modą i bookscrapingiem. Moje motto: Zdrowo jedz, pij i żyj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.