Sałatka z tuńczykiem to doskonała propozycja na kolację dla wszystkich dbających o linię. To także idealna propozycja dla osób odchudzających się. Warzywa zawarte w sałatce pozwalają uzupełnić braki witaminowe i dostarczają odpowiedniej ilości błonnika, który jest szalenie ważnym elementem naszego życia. Tuńczyk z kolei to świetne źródło białka i cennych kwasów omega 3 – zmniejsza poziom złego cholesterolu we krwi, zapobiega chorobom serca i chorobom układu krążenia.
Składniki na sałatkę:
– mix sałat
– puszka tuńczyka w sosie własnym
– pomidorki koktajlowe
– ciecierzyca z puszki
– czerwona cebula
– świeży zielony ogórek
– 2 ogórki małosolne
– odrobina oleju rzepakowego
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączamy z zalewy, rozdrabniamy i przerzucamy do miski. Dodajemy mix sałat, pokrojone na kawałki pomidorki i ogórki. Cebulę siekamy i sparzamy. Dodajemy do sałatki. Ciecierzycę odsączamy z zalewy i dorzucamy do miski. Całość dokładnie mieszamy i polewamy olejem rzepakowym. Raz jeszcze mieszamy i gotowe! Smacznego 🙂