Wszyscy kochają garnki Philipiak

Garnki Philipiak (źródło: www.philipiaknaczynia.pl)
Garnki Philipiak (źródło: www.philipiaknaczynia.pl)

Zdrowe i lekkostrawne odżywianie to nie tylko odpowiedni wybór poszczególnych produktów i dań. To także odpowiedni sposób gotowania we właściwych garnkach. Z pewnością wiecie, że garnek garnkowi nierówny. Te, którymi dysponowały nasze mamy, a więc emaliowanie nie należą do najzdrowszych, dlatego też jak najszybciej powinny odejść do lamusa. Ich miejsce z kolei powinny zająć garnki wykonane z wysokiej klasy stali nierdzewnej. Z myślą o osobach, które kochają gotować, a także dbają o zdrowe odżywianie się powstały garnki Philipiak. Tylko one są w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających. Tylko im udało się skraść moje serce… 

Dobre garnki – podstawa zdrowego gotowania

Garnki Philipiak (źródło: philipiaknaczynia.pl)
Garnki Philipiak (źródło: philipiaknaczynia.pl)

Z pewnością przyznacie mi rację, jeśli powiem, że dobre garnki to podstawa wyposażenia kuchni, zwłaszcza tej, w której gotuje się zdrowo i lekkostrawnie. Używając odpowiednich garnków można przygotowywać smaczne i zdrowe posiłki, a przy okazji czerpać z tego dziką przyjemność. Sięgając po odpowiednio dobre garnki zapewniamy sobie dania pełnie niepowtarzalnego smaku i aromatu, bez konieczności urozmaicania ich sztucznymi ulepszaczami w postaci soli i innych szkodliwych dodatków.

Nowy sposób gotowania – gotowanie na parze

Naczynie do gotowania na parze Philipiak (źródło: philipiaknaczynia.pl)
Naczynie do gotowania na parze Philipiak (źródło: philipiaknaczynia.pl)

Powiedzmy to sobie szczerze… Kuchnia polska nie należy do najmniej kalorycznych, lekkostrawnych i dietetycznych. Zazwyczaj od małego jesteśmy przyzwyczajeni do smażonego, pieczonego i duszonego. Większość z nas zdaje sobie sprawę, że takie jedzenie nie jest zdrowe. Mało kto jednak wie, że tradycyjne polskie gotowanie powoduje znaczącą utratę witamin i minerałów z naszych posiłków. I tak na przykład ulubione warzywa gotowane w wodzie pod wpływem wysokiej temperatury tracą to, co mają w sobie najcenniejsze. Gotując tradycyjnie, czyli tak jak nas uczyła babcia i mama zostawiamy w wodzie wszystkie te składniki, które powinny znaleźć się w naszym organizmie. 

Z miłości do zdrowego gotowania – naczynia Philipiak

Philipiak garnki (źródło: www.philipiaknaczynia.pl)
Philipiak – zestaw naczyń kuchennych (źródło: www.philipiaknaczynia.pl)

Nie wiem dokładnie kiedy zakochałam się w zdrowym stylu życia i zaprosiłam go do swojego domu. Wiem, że wybór, jakiego dokonałam był jednym z najlepszych wyborów w życiu. Chyba nie mogłam zrobić sobie lepszego prezentu. Odkąd dbam o to, jak żyję, co i jak jem, czuję się znacznie lepiej. Jestem nie tylko zdrowsza, ale też bardziej szczęśliwa. Swoją pasją chętnie dzielę się ze znajomymi. Już teraz tworzymy całkiem szerokie grono miłośników zdrowego stylu życia.

Jak na taką zdrową grupę przystało, uważamy na to, co jemy. Uważamy też na to, w jakich naczyniach przygotowujemy codzienne potrawy. Mało kto wie, że odpowiednio dobrane naczynia mają istotny wpływa na jakość, aromat i smak przyrządzanych potraw. Dzisiaj dobrej jakości naczynia to element niezbędny dla każdego miłośnika gotowania z sercem i dla zdrowia. Jeśli więc (mimo wszelkich starań) wasze potrawy nie smakują tak, jak powinny jest to symptom wskazujący, że czas zmienić używane dotąd naczynia do gotowania.

Strzał w dziesiątkę, czyli inteligentne chłodziarki Whirlpool

warzywa - przechowywanieCiężko jest sobie wyobrazić codzienne funkcjonowanie bez lodówki. Jest ona jednym z podstawowych sprzętów w naszym domu. To dzięki niej możemy robić zapasy żywnościowe na cały tydzień. Gdyby nie chłodziarka, musielibyśmy kupować jedzenie na bieżąco, a sami przyznacie, że byłoby to dość uciążliwe. Osobiście najbardziej cenię chłodziarki za to, że mogę przechowywać w nich wszystkie skarby zgromadzone latem, a więc ulubione owoce i owocowe przetwory, z ukochanymi musami i przecierami na czele.

Materiał na kuchenny blat

Blat kuchenny musi być solidny, odporny na wysoką temperaturę i wilgoć oraz wytrzymały. Do tego powinien też być ładny, by pasować do aranżacji kuchni. Kluczowy jest materiał – od niego zależy jak blat zniesie codzienną eksploatację i jak będzie się prezentować. Najczęściej decydujemy się na jeden z czterech materiałów: laminat, drewno, kamień lub konglomerat.