Placuszki ze szpinakiem, że palce lizać!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Zagłosuj!)
Loading...

lekkie placuszki ze szpinakiem

Brakuje ci pomysłu na lekki obiad? A co powiesz na delikatne i puszyste zielone placki ze szpinakiem? Danie to jest zdrowe i bardzo pożywne. Szpinak, który jest tu gwiazdą numer jeden to cenne źródło witaminy A, K, C, witamin z grupy B, a także magnezu, kwasu foliowego, cynku, miedzi, fosforu, potasu i manganu. Szpinak to genialny antyoksydant. Może więc czas, aby na dobre się z nim zaprzyjaźnić? Placuszki są łatwe w przygotowaniu i smakują wybornie. Jestem pewna, że twoja rodzina pokocha je już od pierwszego kęsa. Zaczynamy!

Składniki:

– 2 garście świeżego szpinaku

– 1,5 szklanki mąki gryczanej

– 1 jajko

– 2 ząbki czosnku

– odrobina proszku do pieczenia

– 4 łyżki stałej części mleczka kokosowego

– sól / pieprz

– bazylia, oregano

Sposób przygotowania:

Szpinak myjemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Miksujemy razem z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Placuszki smażymy z obu stron. Smacznego!!!

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Zagłosuj!)
Loading...

Cześć, nazywam się Żaneta Jasina. Od 2013 piszę bloga jak zdrowo się odżywiać. Na blogu znajdziesz dziesiątki porad dotyczących zdrowego trybu życia. Oprócz zdrowego odżywiania interesuje się modą i bookscrapingiem. Moje motto: Zdrowo jedz, pij i żyj.
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.