Placuszki ze szpinakiem, że palce lizać!

lekkie placuszki ze szpinakiem

Brakuje ci pomysłu na lekki obiad? A co powiesz na delikatne i puszyste zielone placki ze szpinakiem? Danie to jest zdrowe i bardzo pożywne. Szpinak, który jest tu gwiazdą numer jeden to cenne źródło witaminy A, K, C, witamin z grupy B, a także magnezu, kwasu foliowego, cynku, miedzi, fosforu, potasu i manganu. Szpinak to genialny antyoksydant. Może więc czas, aby na dobre się z nim zaprzyjaźnić? Placuszki są łatwe w przygotowaniu i smakują wybornie. Jestem pewna, że twoja rodzina pokocha je już od pierwszego kęsa. Zaczynamy!

Składniki:

– 2 garście świeżego szpinaku

– 1,5 szklanki mąki gryczanej

– 1 jajko

– 2 ząbki czosnku

– odrobina proszku do pieczenia

– 4 łyżki stałej części mleczka kokosowego

– sól / pieprz

– bazylia, oregano

Sposób przygotowania:

Szpinak myjemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Miksujemy razem z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Placuszki smażymy z obu stron. Smacznego!!!

 

 

Oceń wpis!
[Total: 0 Average: 0]

Żaneta Jasina

Cześć, nazywam się Żaneta Jasina. Od 2013 piszę bloga jak zdrowo się odżywiać. Na blogu znajdziesz dziesiątki porad dotyczących zdrowego trybu życia. Oprócz zdrowego odżywiania interesuje się modą i bookscrapingiem. Moje motto: Zdrowo jedz, pij i żyj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.