Kulki mocy – part 2

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Zagłosuj!)
Loading...

kulki mocy z masłem orzechowym

Kulkowy zawrót głowy trwa w najlepsze! Cały świat fitness oszalał na ich punkcie. Dziś chętnie lecimy w kulki i równie chętnie dzielimy się nimi z bliskimi. Kulki mocy to najlepsza alternatywa dla kupnych i często niezdrowych słodyczy. Są słodkie, pożywne i dostarczają mnóstwo energii. Można je przygotować na wiele sposobów i tym samym eksperymentować ze smakami. W ostatnim poście przedstawiłam Wam przepis na daktylowe kulki mocy z niespodzianką w środku. Dziś zaproponuję przepis na kulki z masłem migdałowym, choć oczywiście daktyli również w nich nie brakuje. Palce lizać!

Składniki:

– 10 świeżych daktyli

– 2 łyżki kakao

– 3 łyżki masła migdałowego

Sposób przygotowania:

Daktyle drążymy z pestek i wrzucamy do miski. Dodajemy kakao i masło migdałowe. Całość blendujemy na gładką masę. Dzięki temu, że jest tu masło orzechowe, nie potrzebujemy dodawać oleju kokosowego. Formujemy kulki, a do każdej wciskamy orzecha laskowego. Gotowe kulki mocy przechowujemy w lodówce.

Uwaga! Jeśli chcesz, aby orzec laskowy stanowiący nadzienie kulki był kruchy i chrupiący, możesz go uprażyć. Wystarczy, że włożysz orzechy do rozgrzanego piekarnika (do ok 150 stopni) na około 8-10 minut. Pamiętaj, aby orzechy ostudzić zanim użyjesz ich do nadziewania kulek.

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Zagłosuj!)
Loading...

Cześć, nazywam się Żaneta Jasina. Od 2013 piszę bloga jak zdrowo się odżywiać. Na blogu znajdziesz dziesiątki porad dotyczących zdrowego trybu życia. Oprócz zdrowego odżywiania interesuje się modą i bookscrapingiem. Moje motto: Zdrowo jedz, pij i żyj.
Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.